Головна » 2011 » Липень » 28 » Навчання та стажування за кордоном
09:36
Навчання та стажування за кордоном

Конкурсна комісія з навчання та стажування за кордоном почала підводити підсумки

 27 липня 2011р. під головуванням Першого заступника Мі­ні­с­т­ра Євгена Суліми відбулося засідання Конкурсної комісії по від­бору на навчання студентів та стажування аспірантів і на­у­ко­во-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних зак­ладах та наукових установах за кордоном. У засіданні взя­ли участь представники департаменту вищої освіти Мініс­те­р­с­т­ва та ректори вищих навчальних закладів України.

Євген Суліма поінформував, що з часу оголошення конкурсу до Міністерства надійшли пропозиції з 66 університетів, за­га­лом на розгляд комісії запропоновано 428 кандидатур, з них: 133 – це студенти, 122 – аспіранти та 173 – науково-пе­да­го­гіч­ні працівники.

На сьогоднішньому засіданні комісія розглянула справи пе­р­ших 144 претендентів.

Перший заступник Міністра Євген Суліма повідомив, що на кі­не­ць серпня – початок вересня планується зустріч Прем’єр-мі­ні­стра України Миколи Азарова зі студентами, які будуть ві­діб­ра­ні на навчання за кордоном.   

У підсумку Євген Суліма зазначив: «Потрібно працювати над тим, щоб поповнювати ряди науковців, викладачів, щоб мати пе­рспективних молодих людей, які будуть працювати у вищих нав­чальних закладах України. І сьогодні, маючи можливість спі­лкуватися з вами, хотів сказати, що цим питанням потрібно за­йматися».

Перший заступник Міністра, також, звернувся до керівників ви­щих навчальних закладів з проханням активізувати роботу між­народних відділів з метою налагодження зв’язків з про­від­ни­ми закордонними навчальними закладами для створення мож­ливостей навчання українських студентів та стажування аспірантів і викладачів.

«Студенти люблять свої університети за те, що там їм при­ді­ля­ють увагу. Враховуючи і євроінтеграційні процеси, і гло­ба­лі­за­ційні, і бажання наших студентів конкурувати зі своїми зна­н­ня­ми на міжнародному рівні – потрібно створити умови, щоб мо­лоді люди могли звернутися до міжнародних відділів в своїх університетах, які б допомагали студентам обрати за­ру­біж­ні магістерські програми, заповнити необхідні документи та ін.», - сказав Євген Суліма.

 

Переглядів: 605 | Додав: Stavropigion | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0