Головна » 2011 » Квітень » 2 » Вітання з Одеси
22:23
Вітання з Одеси

Шановний Ярославе Михайловичу, хочу поділитися з Вами приємною новиною. 
Нещодавно Богдан Іванович отримав звання "Людина року". Надсилаю Вам публікацію в газеті "Одеські вісті". Доречі, 10 квітня Богдану Івановичу виповнюється 65 років.
Дякую за матеріали, що Ви надсилаєте. Накопичую для третьої книги. Які у Вас новини, як справи з другим томом "Ставропігії".
З повагою, Антоніна.


ПИСЬМЕННИК БОГДАН СУШИНСЬКИЙ – ЛЮДИНА РОКУ!

   Надзвичайно приємна звістка надійшла щойно зі США. Рішенням експертної ради Американського Біографічного Інституту, наш земляк, відомий письменник  та науковець, заслужений журналіст України академік Богдан Сушинський визнаний Людиною Року - 2010 за міжнародним всесвітнім рейтингом. Це засвідчено спеціальною іменною пам'ятною медаллю та нагрудним знаком, які  надійшли на адресу письменника зі США. У мотивації цього рішення мовиться, що при визначенні Людини Року експертною радою враховуються всі ті досягнення, з якими претендент на титул підходить до визначеного терміну. А варто нагадати нашим читачам, що на сьогоднішній день Б. Сушинський є автором понад 90 книжок, які вийшли понад 120-ма виданнями, та автором понад двох тисяч публікацій в періодиці. Окремі його твори перекладені п’ятнадцятьма мовами світу.

   Зокрема, йому належать літературна прозова інтерпретація «Велесової  книги», перше в світі видання «Всесвітньої козацької енциклопедії»,  двотомне видання «Козацькі вожді України» та кількох інших праць з історії козацтва; ним підготовлено до видання другий том із циклу «Князі та полководці Стародавньої України»; з-під його пера вийшли «Історія Скиту Манявського» та монографія «Львівський Ставропігіон: між минувшиою і вічністю» - з історії Ставропігійського університету, що є ровесником Острозької  та Киво-Могилянської академій; низка літературознавчих праць та розвідок. Упродовж дванадцяти років він очолював Одеську обласну організацію Національної спілки письменників України (НСПУ), був членом правління на Президії Ради НСПУ. Він є визнаним ідеологом сучасного українського козацтва, має козацько-військове званні генерала козацтва і є членом редколегії журналу «Казаки» (Москва, на СНД).

    Богдан Сушинський став лауреатом низки літературних премій: ім. О.Дюма, ім. Д. Яворницького, ім. С. Олійника, ім. О. Фадєєва (Москва), ім.. М. Трублаїні (за твори для дітей), премії Українського козацтва «Лицарсьтке перо» тощо. Крім того він є автором перших у світі «Всесвітньої історії лицарства» та «Історії Українського лицарства», його визнано одним із ідеологів відродження європейського лицарства, він став співзасновником та ідеологом кількох лицарських орденів в Україні, йому даровано лицарський титул графа, він нагороджений ( в Італії ) лицарсько-церковною медаллю «Св. Амброзія» та низкою інших державних, лицарських, козацьких і патріарших відзнак.  Зауважу також, що свого часу Богдан Сушинський уже був відзначений Американським Біографічним Інститутом «Золотою медаллю честі», а його ім’я було занесене до Залу Слави цього  інституту, який уже давно рейтингово визначає «хто є хто у світі».

   . Втім, вражають і творчі набутки письменника, які датовані саме 2010-м роком.. Упродовж минулого року у Москві побачили світ ( з окремими перевиданнями)  п'ятнадцять романів з 25-томної епопеї «Війна імперій» Богдана Сушинського, такі як «Река убиенных», «До последнего солдата», «Фельдмаршал должен умереть», «Правитель Страны Даурии», «Гибель адмирала Канариса», «Граница безмолвия» та  ін., а також підготовлені до друку романи «Полюс капитана Скотта» и «Генерал Власов: восхождение на эшафот»; а в періодиці були опубліковані десятки фрагментів його творів, літературознавчих статей та історичних розвідок. В Одесі з’явилася його збірка статей «Сповідь на вершині пізнання», а, на прохання Вченої ради Львівського Ставропігійського університету, почесним професором якого він є, Богдан Сушинський написав другий том історії цього закладу та Ставропігійського братства. Завершено ним роботу і над другим, значно доповненим, і тепер уже російськомовним, виданням історії міста Балти «Балта:місто, освячене вічністю».

   Нещодавно в Києві, у Всеукраїнському будинку вчителя, в якому свого часу засідала Центральна Рада та була проголошувала незалежність УНР, відбулася презентація елітарних видань: «Золота книга України: золотий фонд нації» ( у двох виданнях); «Україна. Європа. Світ» і «Мистецький Олімп», значна частина тиражу яких надійшла до таких закордонних бібліотек, як бібліотека Конгресу США, Британська королівська бібліотека, Слов’янська бібліотека  в Празі та ін. В усіх цих поважних виданнях, що видрукувані в рамках всеукраїнського проекту «Золотий фонд нації», опубліковано творчу біографію ( з перекладом на англійську) Богдана Сушинського, а письменника відзначено дипломами і Золотою медаллю. Крім того, серед небагатьох учасників з різних номінацій, письменник відзначений найвищою рейтинговою нагородою проекту (у вигляді статуетки) – «Золота Муза», і йому надане було право виступу на заключній презентації проекту. Нарешті щойно, вже як Людина Року - 2010, письменник Богдан Сушинський отримав запрошення для участі у Всесвітньому форумі інтелектуалів у США.

   На завершення ж хочу додати, що до недавнього часу письменник, заслужений журналіст України Богдан Сушинський був членом редколегії та спеціальним кореспондентом при головному редакторові газети «Одеські вісті», і що всі ці події відбуваються напередодні 65-річного ювілею письменника, якого творча та наукова громадськість країни відзначатиме уже найближчим часом – 10 квітня.

Христина Вієр,

кореспондент газети «Одеські вісті».

 

 

 

Переглядів: 795 | Додав: Stavropigion | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: