Головна » 2011 » Квітень » 4 » Прес-реліз про Міжнародну наукову конференцію «Іслам в Європі: вчора, сьогодні, завтра.»
19:13
Прес-реліз про Міжнародну наукову конференцію «Іслам в Європі: вчора, сьогодні, завтра.»

Прес-реліз   про  Міжнародну наукову конференцію

«Іслам в Європі: вчора, сьогодні, завтра.»


 

 

В середу, 30 березня цього року,  в Ісламському громадському культурному центрі м. Києва відбулась  Міжнародна наукова конференція «Іслам в Європі: вчора, сьогодні, завтра. «Організаторами конференції стали Всеукраїнська асоціація громадських організацій «Альраід» і Всеукраїнська громадська організація «Український центр ісламознавства.»

            На конференцію прибуло багато запрошених поважних гостей та представників релігійних конфесій , відомі громадські та політичні діячі. Серед них - голова Ради європейських імамів Хейсам Аррахма, азербайджанський політолог Тимур Атаєв, керівник відділу культури Посольства Німечинни в Україні Геральд Геррманн, другий міністр закордонних справ України Геннадій Удовенко, відповідальні працівники адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, іноземні дипломати,  одним із запрошених  учасників цієї конференції був проректор з міжнародних зв’язків та Програм ЮНЕСКО від Університету "Львівський Ставропігіон" та директор Міжнародної Академії Народної Дипломатії при Університеті "Львівський Ставропігіон» -  Мелех Ігор .

            Під час цього наукового заходу було нагороджено переможців V Всеукраїнського конкурсу досліджень   ісламознавства молодих науковців ім.А.Кримського. Крім цього на конференції обговорювалися світоглядні, культурно-цивілізаційні, політико-правові аспекти становлення і розвитку європейської мусульманської умми, питання формування сучасної державної політики європейських країн і структур відносно ісламу та мусульман, проблеми взаєморозуміння, партнерства і співпраці мусульман і не мусульман в сучасній Європі, перспективи подальшого розвитку ісламу в Україні і Європі.

            Усі учасники конференції, запрошені гості дійшли спільної думки, про те, що Україна дає світовий приклад в цьому, як представники всіх конфесій, незважаючи на національність , мову, віросповідання, живуть  в мирі і згоді.

 

                                                                

 

Мелех Ольга, спеціальний кореспондент «Форум Інтернаціональний»

Переглядів: 873 | Додав: Stavropigion | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0