Головна » 2011 » Червень » 9 » Завершення першого модуля (КРУГЛИЙ СТІЛ АНАЛІТИКИ ІПЕЕ УЛС)
22:56
Завершення першого модуля (КРУГЛИЙ СТІЛ АНАЛІТИКИ ІПЕЕ УЛС)

  Програма підготовки експертів-аналітиків : тут навчають професійно...жити!

 

УЛС можна привітати з ще одним маленьким тріумфом з великими перспективами — успішно завершився перший ступінь  підготовки експертів-аналітиків за навчальною програмою ІПЕЕ (Інституту політичної та економічної експертизи). Знакову подію, що відбулася 4 червня, відмітили без гучних урочистостей, у академічному дусі — замість прийнятого у колах нової еліти бенкету з запрошенням селебріті і  падіння обличчям у миску з чорною ікрою на знак того, що життя вдалося, викладачі і студенти під керівництвом ректора Кміта Я. М. влаштували круглий стіл, на якому було заслухано випускні аналітичні праці слухачів, здійснено аналіз навчального плану та програми курсу, розглянуто пропозиції та поради студентів та викладачів щодо навчального матеріалу, організаційної та методичної роботи на наступних ступенях програми ІПЕЕ. А, якщо без канцеляризмів — відбувся "розбір польотів”. Забігаючи наперед і ризикуючи втратити інтригу, що підтримує цікавість читача до публікації, маю сказати: майже чотиримісячний політ маленької дружної команди майбутніх експертів — анлітиків відбувся успішно. Тепер — дещо докладніше про цей проект, будуючи нашу розповідь, як належить справжньому експерту — за принципом "що? де? коли?”

 

Унікальну програму підготовки експертів-аналітиків  почали запроваджувати у Львівському Ставропігіоні за сприяння Міжнародного Центру впровадження програм ЮНЕСКО у лютому 2011 року, хоча задум виник значно раніше. Цьому передував аналіз ситуації на сучасному українському ринку експертних послуг. Виявилася парадоксальна ситуація: при значному попиті на послуги з розробки бізнес-стратегій, оцінки інвестиційних перспектив та ризиків, PR та просування кандидатур від партій та громадських об”єднань під час виборів ("мудрування” аналітика у цих сферах вартує українському замовнику в середньому 800-1500 доларів у місяць), фахівців цього профілю не готує ЖОДЕН ВНЗ України! І тепер УЛС  успішно заповнив цей пробіл. Особи, що навчаються тут на експертів-аналітиків, можуть вже під час навчання розпочати кар”єру у будь-якій комерційній компанії або політичній організації, швидко увійти в еліту бізнесу, політики чи культури або здійснити якісний прорив у діяльності, якою займаються у даний час.

 

Що ж вивчають майбутні експерти, що дає їм можливість, мов гросмейстерам, передбачати розвиток подій у полі їх досліджень, будь то сектори мікро-та макроекономіки, котування акцій та курсів валют на біржах чи політичні процеси? Ось назви лише деяких дисциплін курсу: від рафіновано академічних "інтелектики аналітичної діяльності”, "комунікаційних технологій розумової діяльності”, "математичних основ досліджен­ня соціальних процесів” до хвилюючих масову свідомість після блокбастерів "Дух часу” і "Код Да Вінчі” "цивілізаційних тенденцій розвитку людства”. А ще  - потрібні як рятівне коло у вирі ринкової економіки "основи бізнес-аналітики”, після яких ви точно не складете компанії вкладнику АО "МММ” Льоні Голубкову, та практичний тренінг "Основи успіху” популярного бізнес-тренера Любомира Бованька.

 

У теорії літератури існує спостереження: по-справжньому геніальні твори починають жити власним життям і часто сам автор — особа, здатна бачити світ ідей Єдиного інформаційного поля і доносити їх до людства, - лише згодом починає бачити глибинний зміст написаного через призму сприйняття  читачів і критиків. Якісний твір або соціальний чи науковий проект, взаємодіючи з інформаційним середовищем, збагачує його і збагачується сам (адже об”єкт пізнання стає ним лише при наявності пізнаючого і його значущість збільшується пропорційно до кількості зацікавлених і резонансу, який виникає при знайомстві з ним і подальшому дискурсі). Саме це відбулося з програмою підготовки експертів-аналітиків у Львівському Ставропігіоні — курси з підготовки фахівців певного профілю перетворилися на унікальний за ВСЕОСЯЖНІСТЮ проект з особистісного розвитку. Це відчули на собі всі слухачі першого ступеня програми — при виключному різноманітті основної освіти, віку та уподобань, а тут є і студенти львівських вишів, і підприємці, і навіть парапсихологи, їх почали об”єднувати спільні риси: оптимізм і мудрість, здатність з великою долею імовірності прогнозувати події у соціумі і тому, що має відношення до їх власного життя, бачити сприятливі можливості і, не зволікаючи, користуватись ними, етична виваженість способу мислення і вчинків, чудова фізична форма. Останнє, значною мірою — результат включення до цієї навчальної програми курсу, який для кращого розуміння можна назвати основами фізичної і ментальної підготовки козаків-характерників.

 

Учасники цієї невеликої групи "людей Ікс” не вступають у марні суперечки, але при потребі завжди здатні застосувати переконливий аргумент, навколо них присутній ореол харизми, та, мабуть, найцінніше вміння, якого вони набули у Львівському Ставропігіоні, дещо містичне і віддзеркалює дух цього старовинного навчального закладу, - це здатність при вирішенні задач, складність яких перевищує здатності кожного  поодинці, об”єднувати власні розумові і духовні сили у колективний інтелектуально — інтуітивний надрозум, який завжди знаходить елегантний і несподіваний розв”язок проблеми.  Це — лише одна з багатьох технологій мислення, яких навчають слухачів програми підготовки експертів-аналітиків.

 

У нашої команди "людей Ікс” попереду — другий ступінь навчання, а всіх бажаючих отримати престижну високооплачувану професію  та сертифікат експерта-аналітика міжнародного взірця і до того ж навчитися професійно...жити  УЛС запрошує на навчання за цією унікальною програмою вже зараз...

 

                                                                                Роман Богвелішвілі

Переглядів: 659 | Додав: Stavropigion | Рейтинг: 2.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: